torsdag 10 augusti 2017

Sköldis hälsar


Vår allra största sköldpadda har legat uppe på stenstranden i flera dagar. Vi vet inte riktigt varför, men hon lapar sol så fort det finns chans. Medan hon är uppe så passar vi på att ta en närmare titt på henne.


Det här är en gulbukad vattensköldpadda. Hon är ca 30 cm över skalet och är därmed den största i vår damm. Något namn har hon inte fått, så jag brukar fantasilöst dra till med "Hej på dig Sköldis" när jag ser henne. Lite roligare namn än så tycker jag visserligen att hon är värd, men det har liksom inte blivit av.


Hon har bott hos oss två somrar och vi håller tummarna för att hon trivs och vill stanna länge till. Å andra sidan vet vi inte hur gammal hon är och sköldpaddor som lever året runt ute lever kortare än de som får plaska runt inomhus i ett akvarium. Fast för mig är det viktigare att hon har gott om plats att simma på och mängder med frodig grönska att gömma sig i. Det känns mer värdigt på något sätt tycker jag. Så hade i alla fall jag velat ha det om jag var sköldpadda.


Ha en härlig kväll och en riktigt go helg!

5 kommentarer:

 1. Vilket härligt liv de lever era sköldisar! Ser skönt ut att ligga och sola.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får rikligt med sol och värme ett tag till era sköldpaddor, jag tror dom gillar det. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 3. Så läckert med en sköldpadda i trädgården!
  Sköna augustidagar önskar jag er båda två.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag är själv i Sköldpadds planer och tänker bygga en damm i min framtida växthus med sköldpaddor i😊 Har ni själva henne i en damm nu? Har du några råd eller tips?

  SvaraRadera
 5. Hej! Våra sköldpaddor bor i damm året runt och det fungerar alldeles utmärkt. Kika gärna in på fliken "Sköldpaddorna". Du hittar flikarna precis under loggan här ovanför. Sköldpaddor är ett underbart sällskap och de är väldigt fascinerande djur att ha i trädgården.
  Allt gott!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.