lördag 13 januari 2018

Idag saknar jag

Våren och sommaren känns långt borta idag. Utanför fönstret är det grått, grått, grått och iskallt regn hänger i luften. Januari och februari är helt onödiga veckor och om jag kunde skulle jag definitivt gå i ide nu för att vakna upp kring den första mars.


Idag drömmer jag om solen och tittar på gamla trädgårdsbilder. Framför allt tittar jag på bilder från köksträdgården och funderar över hur jag skulle kunna förbättra den. Själva odlingslådorna är det inga problem med, det är snarare själva inramningen. Jag skulle gärna vilja ha något som markerar området. Det är inte helt lätt att lösa eftersom området är lätt sluttande och rabatterna som ligger runt omkring gör tankearbetet lite mer svårhanterat.


I höstas ställde jag dit ytterligare två pallkragar eftersom jag vill ha lite mer odlingsyta. Det rörde till planeringen ännu mer... :-) Jag skulle gärna ha bort gräset mellan odlingslådorna. Det är krångligt att klippa det och det gör att rumskänslan saknas. Jag har funderat på täckbark i gångarna. Grus har jag provat i en tidigare köksträdgård, men det gillade jag aldrig riktigt.

Bilderna i det här inlägget är några år, från 2014 och 2015 tror jag. Rabatterna runt omkring är mycket mer uppvuxna vid det här laget. Men själva ytan är densamma fortfarande.

Hm, det blir till att fundera. Men det är ju ett kärt besvär.


6 kommentarer:

 1. Bark! Vad tror du om det? Vi la det mellan våra pallkragar och det blev så bra! Sen rama in med lite järnkanter...när fy för att klippa gräs mellan pallkragar, det funkar inte i längden.
  Ja vi längtar väl på till våren nu, snart är vi där :)
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Ellan!
  Vi har täckbark mellan odlingslådorna sedan många år, vi tröttnade på att rensa ogräs emellan. Mjukt och skönt att gå på, man får fylla på efter ett tag med nytt, men hellre det än att rensa eller klippa gräs.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Jag går hellre i ide fram till jul, för nu kommer ljuset igen och sådderna har påbörjats, men om det blir snö och vinter i mars som händer ibland, kommer livet att kännas tungt. Den sorgen tar jag då. Har du testat vintersådd?
  Tänkte också en hel del på hur jag skulle göra med mitt lådområde för jag ville hålla sniglarna ute också. Det slutade med en nergrävd sarg runt allt och ett lågt staket som inte skymmer odlingen. Tre sidor fick också perennlister. Ingångarna fick portaler för ärtor och klematis. Lagom inramning skyddar mot blåst och skapar mikroklimat. Jag har stenmjöl i gångarna vilket också bidrar till ett gott mikroklimat och det är lätt att sopa upp när man spiller jord.
  Har man en egen flisare är det ju också ett bra alternativ liksom bark. Bark kanske drar till sig lite värme och också förbättrar klimatet...
  Ska bli kul att se vad du hittar på!
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Täckbark har vi använt mellan sålådorna och på en del gångar, det fungerar bra. Vackra bilder som gör att man drömmer om sommar och sol. HA en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 5. Vad fint det ser ut! Jag har en liten trädgård men vi ska snart flytta till stor lägenhet, men lika bra kanske för jag har inga gröna fingrar alls, haha!

  SvaraRadera
 6. Jättefina och inspirerande bilder!! Nu är dock äntligen våren här - vårbilder från min trädgård finns på http://denvildatrdgrden.blogg.se/?tmp=731676

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.