söndag 30 april 2017

Trädgård och sköldpaddor

Äntligen en riktig vårdag i trädgården! Solen sken från en mestadels klarblå himmel och det gick att böka runt i trädgården utan vare sig mössa eller vantar. Hurra! Som jag har längtat.

Sköldpaddorna har varit vakna en tid, men det har inte blivit mycket solande för dem med det trista vädret som har varit. Men idag har flera tittat upp och kisat mot solen. Vissa av de folkskygga har passat på att sola när ingen av oss varit i närheten. Så fort vi har närmat oss så har de dykt i och gömt sig.


Men Ester, den tuffaste i gänget, bryr sig inte om oss. Hon har ägnat hela dagen åt att ligga i solen och värma upp sina kalla leder. Då och då har hon sträckt ut ett ben extra mycket. Det gör hon för att vecken i huden ska sträckas ut helt så att varenda vrå på kroppen kan torka. Då och då betraktar hon oss. Kanske bjuds det på nåt gott? Underbart härligt att ha dem framme igen!

2 kommentarer:

 1. Vilka härliga kompisar. Det är lite spännande att de trivs och beter sig normalt, dvs är lite skygga. Ni får väl sätta ut en liten övervakningskamera? Vi har flera hemma kopplade till mobil som man kan ta bild med. Billiga på teknikställen. Jag vill ju kolla drivhuset när jag är på semestern, ser om något slokar och bevattningen krånglar;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Är så fascinerad av att sköldpaddorna kan leva utomhus i dammen under vintern och ha sitt liv där runt vattnet. Klarar de att föröka sig också? Vad äter de?
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.