söndag 30 oktober 2016

Utflykt i hösttider

Inte så långt från oss ligger Enkla Ting, en livstilsbutik med tillhörande café. Trots att det ligger så nära så har jag aldrig varit där. Förrän igår. Stället var mindre än jag trodde, men det rymde mycket mer - särskilt atmosfären - än jag trodde. Det var ett ställe som kändes mjukt, behagligt, trevligt, gemytligt och äkta. Jag åker definitivt dit igen.
Annars är det halloweentider. I år är jag sämre än någonsin på att uppmärksamma högtiden. Eller - är det ens en högtid? Jag kan inte relatera till halloween överhuvudtaget, det känns mest som en utklädningshelg för dem som festar. Och eftersom jag inte är någon partypingla utan helst ligger i soffan med tjocksockor på så passerar den här helgen i stort sett obemärkt. Men en pumpa lyckades vi åstadkomma här hemma i alla fall. Eller tja, jag köpte pumpan och vår äldsta dotter skapade mönstret och karvade. Ursnyggt blev det!


Kärnorna har jag bemödat mig med att tvätta och bre ut på ett hushållspapper. Tanken är att vi ska odla dem i vår visningsträdgård. Mer om det arbetet (och bilder därifrån) kommer någon annan dag.


Just det! Är ni nyfikna på Enkla Ting så kan ni klicka här för att komma till deras hemsida. Väl värt ett besök!

2 kommentarer:

  1. JA, nu är det ljuvligt att fara på utflykter till mysbutiker och fikaställen! NEJ, halloween är ingen högtid. Den är ett jippo likt mors och fars-dagarna, om än sprunget ur en irländsk sägen. Tända lyktor och festa kan vi göra ändå, och pumpasoppa är gott :)

    SvaraRadera
  2. Så fin pumpa! Gillar den mer än de typiska pumporna som man annars ser. Halloween är inget jag firar. Använder däremot små pumpor som dekoration utomhus. Nu kan det ev. bli även stora efter att sett din.
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.