lördag 24 september 2016

Nämen se där! Ett inlägg!

Dagarna går och fastän vi är på sluttampen av september så känns det fortfarande som sommar! För vår del har det här varit den bästa sommaren någonsin ur väderperspektiv. Makalöst fint.

Eftersom jag har varit så otroligt dålig på att blogga den senaste tiden så har ni missat hur mycket som helst av det som har hänt i trädgården. Men deppa inte för det, vi har ju en lång höst och vinter framför oss och då kommer uppdatering.


Ett av sommarens projekt har varit trädäcket som går under namnet bardäcket/pepes bodega/loungen... tja, kärt barn har många namn. Det är byggt på platsen där vi innan hade en damm och stället har blivit kanonfint! En riktig samlingspunkt! Där har jag druckit många koppar te kan jag lova. Den här bilden är tagen från gräsmattan nedanför och någon dag framöver kommer bättre - och fler - bilder av bygget.

Rabatten till höger i bild har grävts om under sommaren och där samsas nu flera olika sorters daglilja och revsuga tillsammans med ett nyplanterat glanskörsbär. Det svarta ni ser i bild är makens fantasifulla svets-kreationer. En gam och en ekoxe.
Ekoxen är lätt min favorit! Ihopsvetsad av en gammal spade och armeringsjärn. Kolla! Hihi!


Även om luften fortfarande är sommarvarm på dagarna så är det faktiskt höst på väg. Det går inte att undvika att se tecknen. Särskilt inte så tydliga tecken som de gyllene frukterna på paradisapelns grenar. Vackert så det värmer i hjärtat.


Avslutningsvis kommer en liten hint om min nya arbetsplats! Sedan första juli i år är jag anställd på Trädgårdsidyll och för tillfället jobbar jag med trädgårdsskötsel. Det innebär dagar med fantastiska möten med både människor och trädgårdar. Så mycket inspiration och kunskap jag får mig till livs!
Våren 2017 öppnar Trädgårdsidyll en butik till. Den kommer att ha inriktning trädgård och vi vill kunna erbjuda en butik/plats som välkomnar och ger besökaren något för både kropp och själ.
Förutom butik och plantskola kommer det att finnas en visningsträdgård där endast vår fantasi sätter gränser. Och vi vill vara kända för vår fantasirikedom så kom gärna med tips - vad vill du se när du kommer till oss?
Så här ser det ut just nu där butik och trädgård är under uppbyggnad:

2 kommentarer:

  1. Åh, det kommer bli superbra med nya stället! Så spännande! :) Ni har verkligen oerhört mysigt i er fina trädgård, så många fina "rum". Jag älskar ekoxen! Ska också ha några statyer i min trädgård sen...

    SvaraRadera
  2. Så mycket spännande som händer! Ser fram emot uppdateringar när tid och energi småningom sammanfaller :) Glad söndag!

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.