torsdag 28 juli 2016

Utflyktsdag

Det absolut somrigaste jag vet är att åka på dagsutflykt med min man. Små och stora samtal i bilen, nya vägar, nya vyer, nya platser, promenader i solen och gofika. Kisande mot solen och tankar kring växter, djur, platser och - framför allt - nya idéer till trädgården. Det, mina vänner, är essensen av sommaren och livet för mig.

Idag tog vi oss på slingriga vägar till Övedsklosters slott. Tja, ni vet vid det här laget... jag har min lista... Det blev en härlig promenad i parken där mängder av enorma träd växte. Bland annat en Ginko som var den största jag har sett. Magnifik!
Efter detta tog vi oss till Dalby Stenbrott och såg oss omkring. Naturen var fantastiskt vacker! Kontrasten mellan de skarpa stenväggarna och den lummiga grönskan var läcker. Vattnet var kristallklart och djupt. Ett gäng modiga (eller dumdristiga...?) människor hoppade från de höga stenklipporna rakt ner i vattnet. Det hade jag aldrig vågat.

Här på hemmaplan har det bara slappats under eftermiddagen. Bortsett från att fixa ännu en solsten till sköldpaddorna så har jag bara legat i solen och ätit glass och löst korsord. Man ska ju liksom njuta av de lediga sommardagarna, eller hur?

2 kommentarer:

  1. Finns (fanns?) en fantastisk Ginkgo på innergård bakom Kockums gamla huvudkontor. Uppväxt med tre våningar höga tegelfastader på tre sidor, så ett betydligt varmare mikroklimat.

    Nu ska de ju ändra om där nere, så om det står kvar och/eller kommer att få stå kvar är väl lite tveksamt.

    SvaraRadera
  2. Det är så mysigt med utflykter! Så skönt att få åka ensam med mannen ibland också, det blir som sagt lite andra samtal då. Ännu blir det mest utflykter med sonen för vår del, men det har också sin tjusning! Barn ser ju saker lite annorlunda och det blir mer lekfullt. Jag försöker njuta av det så länge han vill vara med, så får utflykterna med mannen sin tid sen. :)

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.