söndag 8 maj 2016

Utflykt

När 15-åringen informerade oss om att det skulle bli filmkväll på lördagen och att vi inte var önskvärda hemma så var vi först lite förbryllade. Vart skulle vi ta vägen? Maken kom på den ultimata lösningen:
"Vi åker till andra sidan Skåne, promenerar kring Stenshuvud och tar det lite lugnt. Sen tar vi oss till nåt trevligt ställe och äter. Och om vi vill tar vi in på ett hotell."
Vem säger nej till en sån bra idé? Inte jag i alla fall.

Backen ner från The Logde till parkeringen.

Efter lunch i lördags packade vi en liten väska och gav oss ut på äventyr. Vi började stort med att fika redan efter 30 minuters resande. Jo, sånt är nödvändigt. Är man nu ivägtvingad så ska man ju ha trevligt också, eller hur? Vi hittade fram till "The Lodge" och frossade i oss av deras fika-buffé. Utsikten var fantastisk! Stället är egentligen en spa-anläggning, och någon gång ska vi ta och besöka dem på riktigt.

Utsikt från uteplatsen på "The Lodge"

Väl framme vid Stenshuvud så fick vi se en massa vackra ting. Bokskog, vitsippor, utsikt och underbara formationer av sten, berg och rötter. Helt makalöst fint. Det var lite som att vara i en trollskog.

Avslutningsvis tog vi oss till Simrishamn och tog in på ett litet hotell. Kvällen ägnade vi till att äta god mat, promenera vid vattnet, titta på folk och bara trivas i varandras sällskap. En riktigt bra helg på det hela taget!

5 kommentarer:

 1. Så mysigt ni verkar haft det! Verkligen vackert runt Stenshuvud. Har inte varit där på ett tag och aldrig vid just denna tiden.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Men wow så underbart! :) Vilken tur ni hade som blev utsparkade! ;)

  SvaraRadera
 3. Men oj vilken bra helg det blev. Underbara bilder och vyer. Hoppas ungomarna hade det lika bra. Ha en fin vecka. Carita

  SvaraRadera
 4. Härligt med en sån utflykt och fina bilder du visar!
  Simrishamn ska vi nog besöka i sommar...
  Ha en fin och solig måndag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 5. Det är så fint där. Det blir vartannat, var tredje år vi åker dit. Och Simrishamn är ju så gulligt. Låter som en trevlig helg. / Britt

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.