söndag 10 april 2016

Sorg. Men mest lycka!

Idag fortsatte vårstädningen och först på dagens städlista blev området som var hönsgård förra året. Det var ett tungt arbete. Inte bara fysiskt utan även för själen. Jag saknar mina hönor förfärligt mycket och har så dåligt samvete över att jag inte lyckades bli av med eländet som gjorde dem sjuka. Det gjorde ont i hjärtat att gräva ur deras sandbad och kratta bort halm. Det var minsann nära att en tår föll när jag fick syn på en av deras fjädrar som låg ensam kvar.


Annars har dagen varit av det lyckliga slaget. Jord under naglarna, små blad i håret och rosiga kinder. Samtliga tre komposter är tomma på jord och står nu till förfogande inför årets samlade skrufs. Solen var visserligen inte framme, men det var skönt ändå.


De efterlängtade fingerborgsblommorna hämtades hos systern idag och planterades i den långa böjda rabatten som gjordes i ordning igår. 22 plantor fick jag. Helt magiskt bra! Än så länge har jag ingen aning om vad de har för färg, men något vackert är det säkert.

Nu är jag allt lite trött. Helgen har varit ett enda långt träningspass. Men det är ju så svårt att sluta när det är fullt med vår i hela trädgården!

4 kommentarer:

 1. Även jag har haft en heldag i trädgården. Bland annat klippt lavendel (det ska man visst göra då det blivit så varmt att man kan vara naken, men så varmt är det aldrig) plus en massa annat.
  Vad sorgligt med hönsen. Att de kan drabbas av sådant visst jag inte.
  Jag skrev om Egners. Jag har aldrig varit där, men då jag varit på trädgårdsdag i Sölvesborg, har de alltid varit där. / Britt

  SvaraRadera
 2. Stort Grattis till månadens bloggare i tidningen Lantliv - var så kul när jag läste tidningen och såg ditt namn.
  Härligt med så många fingerborgsblommor - vilken färg som helst är vacker !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. 22 fingerborgsblommor låter jättefint. Kommer att bli som en dröm!
  Förstår din sorg över hönsen. Dessa älskade djur man lär känna som små personlighet. Kanske känns det bättre nu när du städat efter dom, som att sätta punkt för att kunna börja på nåt nytt så småningom.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Jamen, jag minns väl typporna (hönsen) som jag fick ha hos mormor och morfar varenda sommar när jag var liten, sen var dom borta och det var inte roligt alls, men att städa efter dem måste kännas jättetråkigt.....
  Fingerborgsblommor är så fint och för två år sedan var vår trädgård fullkomligen översvämmad av fingerborgsblommor, och dom kom ju där dom kom, men det var många som inte förstod varför vi inte hade dom i en rabatt, men vi har ju mest berg så det fick vara som det var. Förra året var dom färre, det här året, ja vi får se! Underbara är dom i alla fall!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.