fredag 3 juli 2015

Idag - en perfekt dag

Dagen började fantastiskt bra. Vår yngsta dotter vaknade tidigt och satte igång med att baka scones. Sen packade hon en liten picknickkorg och filt, satte på sig stråhatten och gav sig iväg på picknickfrukost. Jag fick följa med. Sicken tur!

Kosan gick mot Rönneberga backe och gravkullarna. Och med utsikt över hela Skåne och Danmark så satt vi i skuggan under den enorma boken och åt nygräddade scones, kokta ägg från egna hönor samt sörplade i oss juice. Det är lycka det kan jag lova.Ser ni henne? Högst uppe på toppen sitter dottern och ser ut över världen.

Utsikten är fantastisk. Har ni vägarna förbi någon gång så rekommenderar jag er ett stopp på den här utsiktsplatsen. Är man historiskt intresserad så är det lätt att höra trampandet av hästar och soldater när de 1677 kämpade om marken.

Dagen började alltså fantastiskt. Och eftermiddagen blev minst lika bra. Maken och jag tog oss till Röstånga och Skäralid och promenerade i den underbara naturen. Vi tog oss upp till Kopparhatten såklart och fick svindel av utsikten. Skåne är inte alltid platt.

I trädgården har det inte hänt ett dyft idag. Med hela 30 grader i skuggan så har jag helt enkelt inte orkat. Det är nästan så att hönorna har svalkat varandra genom att använda sina vingar som solfjädrar idag och äggen kan mycket väl vara färdigkokta i redet.
Nu har temperaturen sjunkit till bara 25 grader och några moln har faktiskt också dykt upp. Köttet ligger på grillen och doften letar sig in i köket. Ahhh! Vilken perfekt dag det här har varit!

5 kommentarer:

 1. Låter verkligen som en perfekt dag:-)

  SvaraRadera
 2. Låter som rena drömdagen! Vilken vacker natur ni har omkring er!

  SvaraRadera
 3. Det låter verkligen som en alldeles förträfflig dag:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 4. Hei!
  Bildene dine viser en perfekt sommerdag.
  God sommerkveld! Anne

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara vyer och fint fångat av den som höll i kameran!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.