söndag 19 juli 2015

Fyra sköldisar har blivit sju

Under de senaste veckorna har antalet sköldpaddor ökat från fyra till sju. I vår stora damm huserar alltså numera följande: fyra rödörade vattensköldpaddor, en gulörad vattensköldpadda samt två Reeves kärrsköldpaddor.

Någon kanske undrar varför. Tja, det enkla svaret är att vi har plats för dem. Det andra, något längre, svaret är att maken har hållit ett vaksamt öga på Blocket-annonserna och därmed agerat barmhärtig samarit till de sköldpaddor som skänkts bort. Sköldpaddor är långlivade djur och det är inte konstigt att ägarna av olika anledningar inte kan ha dem kvar längre. Hit är de välkomna.

Än så länge har de nya invånarna inte hamnat på bild. De är lite skygga och dessutom fullt upptagna med att lära känna sitt nya hem. Till på köpet är vädret inte det allra bästa så de håller sig helst under vattenytan. Så fort solen kommer fram så de kan sola ska jag dra fram kameran. Bilden nedan är alltså gammal och föreställer en av de rödörade sköldisarna.

3 kommentarer:

 1. Det måste vara kul att ha sköldpaddor, men min formgjutna damm är nog inte lämplig.
  Här i stan finns ett rosarie med en damm. I år vet jag inte, men flera andra år har deras sköldpaddor utökats. Av att folk tröttnat på sina och stoppat ner dem där. Bättre det än att släppa dem i naturen som också händer. / Britt

  SvaraRadera
 2. Så fint av er att ta hand om sköldpaddorna. Kul med ett så annorlunda husdjur som kan leva som de vilda gör :-)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Kul med nya innevånare i er fina damm. Ni har verkligen lyckats göra ett trevligt och naturlikt hem åt era sköldpaddor. Hoppas de nya trivs bra och att vi får se någon bild på dem så småningom./Kram Titti

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.