söndag 15 mars 2015

Mycket på gång

Om man inte kommer ihåg sitt lösenord när det är dags att logga in på blogger vet man att det var länge sedan man gjorde ett inlägg...
Nåja. Nu är jag här. Och framöver kommer det att hända en hel del i trädgården och ambitionen är självklart att visa upp framstegen (och även eventuella baksteg. Beroende på hur saker och ting går.)

 


I trädgården trängs alla vårtecken. Penseer piffar till entrétrappen. Snödropparna har nästan blommat över, krokusen förgyller de än så länge tråkiga rabatterna, blåsipporna visar upp sig och tulpanblad skjuter upp. Knopparna på syren och persikoträd sväller och fåglarna kvittrar så jag blir orolig att de inte hinner andas utan kommer att svimma och ramla ner från buskar och träd.
Allt är fantastiskt skönt.

Idag har vi påbörjat ett efterlängtat projekt - Hönshusbygge. Jag har drömt om höns i flera år och nu ska det alltså äntligen bli av. Hurra! Själva huset bygger vi själva och i stora drag bygger det på en variant som jag hittade på en annan blogg - morotsliv.com.


Vårt lilla hus blir inte exakt likadant, men det blir samma storlek. Bilder på detta projekt kommer i ett separat inlägg längre fram.

Ja, annars händer det mer. Mannen ska på svetskurs (hurra! Snart öppnar sig nya möjligheter för buskstöd och spaljéer!). Jag har frösått nya tomatsorter. Ramslöken som jag planterade förra året har kommit upp! Fiskarna rör på sig och nu väntar vi på sköldpaddorna. Växthuset ska möbleras om. En damm ska väck och ett utekök ska på plats. Vi vill göra trapprabatter i en slänt. Den äldsta altanen ska bort.
Tja, vi får se vad vi hinner... :-)

Jag lovar att vi ses lite oftare framöver. Ha det bra!

4 kommentarer:

 1. Oj, så många projekt ni har på gång! Vilken spännande sommar det kommer att bli! Så kul att ni ska få höns. Det är något jag också går och drömmer om. Ha det så gott/ Titti

  SvaraRadera
 2. Hihi ja nog är det ett tecken på att det var länge sen när lösenordet inte finns i minne:) Himla mycket spännande som händer/ska hända hos dig. Höns är också något jag drömmer om, vi får väl se när det bli av. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 3. Mycket roligt framöver! Min man har också varit på svetskurs. Inga spaljeer, men plåtkrukor har det blivit. / Britt

  SvaraRadera
 4. Det var inte lite det! Kul när saker och ting rör på sig. Ska bli roligt att följa dina projekt, särskilt hönshuset och att nån i familjen kan svetsa är en stor tillgång.
  Tur att du kom på din lösenord för jag har saknat dig.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.