söndag 1 februari 2015

En månad närmare våren

Februari. Yes! En månad närmare våren! Snart är det fritt fram att så de där små fröna som ligger och skramlar i sina påsar här på arbetsbordet. Tänk så glad man kan vara för det lilla. Hihi!


Februari. Jag undrar om det kommer att bli någon snö och vinter snart? Här omkring har vi knappt haft något vitt över huvudtaget och termometern har aldrig visat mer än minus två vid något enstaka tillfälle. Natten till idag kom det några fjun, men nu har det mesta smält undan. Det blir liksom inte mycket av det. Inte för att jag klagar. Nä, jag är nämligen sådan som tycker att en varm och slaskig vinter är bättre än en en kall och vit. Jo, jag är fullt medveten om att jag är ganska ensam om att tycka så...

 
Snödroppar har tittat upp. Och klematisen har fått enstaka bladrosetter. Det senare är ju lite tokigt förstås. Det hade ju varit bra om den kunde vänta några veckor.


Det kliar i fingrarna. Jag vill så grönsaker! Och ännu mer vill jag kunna gå ut och skörda dem! Därför funderar jag på varmbänk i år. Vi har finfina glasfönster i garaget och de skulle säkerligen passa fint på en av mina odlingslådor. Tänk om man kunde skynda på odlingen med ett litet miniväxthus? Hm, det tål att fundera på.

7 kommentarer:

 1. Hmmm, så orättvist att det inte snöar hos er...våra snödroppar hade inte kommit riktigt lika långt men nu är de definitivt "under isen" :)

  SvaraRadera
 2. Ny månad och lite närmare första sådden även här. Väntar nog ett par veckor till för jag har inget extra ljus och då brukar de mest bli långa och rangliga här.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, himla härligt att vara en månad närmare, längtan växer för varje dag nu tycker jag. Jag sätter nog också igång sådderna snart, det som ska sås tidigt ute är redan igång.
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 4. Men nu har ni väl fått snö även i Skåne? Slask gillar jag inte, men annars ser jag hellre en snöfattig litet varmare vinter. Och längtar SÅ efter att så. Men här är riktig vinter nu. Så man får vänta. / Britt

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt att det inte blitt nån snö. Några flingor vill man ju ha. Här är sådderna igång under lamporna.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Det ser ut som hos mig den 1/2. Gissar att även ni fått lite snö och kyla.
  Visst är det en bra idé med varmbänk. Har gjort det flera gånger och skall snart igång i år igen. Lycka till.
  Malin

  SvaraRadera
 7. Oj, fortfarande ingen snö!! Här har vi ett rejält lager sedan några veckor tillbaka. (Kunde gärna ha sluppit, fast det lyser upp ganska fint faktiskt...) Men det börjar kännas som vår med sol och lite värme. Och det får effekt! Det börjar klia i fingrarna och ge vårkänslor... Härligt med allt som ligger framför nu!
  /Eva

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.