torsdag 13 februari 2014

Vår i trädgården

Snön är i stort sett helt borta. Det är bara i de allra skuggigaste platserna den ligger kvar. Jag saknar den inte värst.
Men det är nu det blir farligt - det är nu jag börjar inbilla mig att våren är här. Jag börjar föreställa mig fikastunder på trappen och ogräsrensning i rabatterna. Jag börjar också tro att det är fritt fram att köpa penséer. Hittills har jag lyckats påminna mig själv om att det faktiskt bara är mitten av februari och att jag troligen skulle förfrysa rumpan om jag satte mig ner på trappen nu...

Nåja. Våren är inte så hiskligt långt borta i alla fall. Idag blev det en tur i trädgården och det är så härligt att se att saker och ting verkligen växer och gror! Inte bara ogräs utan även annat - kaprifolen har gröna bladknyten, dagliljorna sticker upp, plymspireans röda knoppar har tittat fram och timjanen bryter nya skott. Och så finns det vårblommor såklart!

 
Förra året gjorde jag en ny rabatt. Där trängs gul daglilja och - som ni ser här - tulpaner. Tanken är att jag ska kanta rabatten med kinesisk gräslök i år.
 
 

 
Vintergäck. Ett måste i alla trädgårdar? Ett måste i min i alla fall.
 
 

 
Snödroppar.
 
 

 
Det är kanske lite svårt att se blåsippornas knoppar. Men jag lovar - de finns där nere. :-)
 
 

 
I planteringslådan skjuter vitlöken fräscha skott. När kan man börja ta av bladen? Någon som vet?

1 kommentar:

  1. Vi har några tuffa vintrar bakom oss, så vi förtjänar verkligen en lång vår. Vi håller tummarna för allt som grönskar!

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag blir superglad! Det är så roligt att läsa vad du tycker och tänker.